Giyim Kuşamda Renklerin Anlamı

Her birimiz günlük kıyafetlerimizi kombin yaparken sevdiğimiz bazı renkleri kullanmaktan vazgeçememekteyiz. Sevdiğimiz renk kıyafetler giymek bizleri rahatlatır ve kendimizi daha güvende hissetmemize yardımcı olur. Hatta bazen vücut kusurlarını gizlemek için de sürekli aynı renk kıyafetlere başvururuz. Peki, kıyafetlerde seçtiğimiz renkler ne anlamlara gelir? Her rengin iki farklı anlamı vardır. Birincisi bireylerin baskın olarak kullandığı renkler karakterlerini nitelendirir. İkincisi ise; sosyal yaşantısı ile ilişkisini temsil eder. Kıyafet seçiminde tercih edilen renkler modaya bakılmaksızın insanlarda aynı etkiyi gösterir.

Siyah: Yaygın olarak tercih edilen çelişkili bir renktir. Tutucu ve resmi işi olan kişilerin yanı sıra, vücut kusurlarını gizlemek isteyenler de siyah kıyafetlere yönelirler. Sempatik ve çekici bir duruş sergilediği için de siyah renk kombinlerin vazgeçilmezidir.

Beyaz: İyimserlik ve saflığı temsil eder. Güven, masumiyet ve adalet rengidir. Beyaz giyinenler yaratıcı kişilerdir.

Kırmızı: Enerjik bir karakteri olanlar tercih eder. Saf arzuları ve çekiciliği temsil eder.

Turuncu: Kıyafetlerinde bu rengi tercih edenler; turuncunun azim, iyimserlik ve özgürlük sembolü olduğunu bilmeliler.

Sarı: Zeki ve yaratıcı insanların tercih ettiği renktir. Bu renge ağırlık veren kişiler yaratıcı, eğlenmeyi seven ve enerjik ruha sahiptirler.

Yeşil: Eski zamanlarda gelinlerin kıyafetleri yeşil olurdu. Bu doğanın ve annelik duygusunun sembolüdür. Ayrıca mantıklı, duygusal, yenilenmeye hazır ve cazibeli ruha hitap eder.

Mavi: Bu rengi kıyafetlerinde sevenler tutucu ve sadakat duygusu ağır basan kişilerdir.