Aynalar İle Dekorasyon Nasıl Yapılır?

İşlevsel olarak kullanılan aynaları aynı zamanda ev dekorasyonlarınız için de kullanabilirsiniz. Aynalar yaşadığınız alanların olmazsa olmaz aksesuarları olduğu için mutlaka evinizde bir tanesini bulunduruyor olmalısınız. Ancak aynalar bir aksesuardan çok daha fazlasıdır.

Aynaları doğru yerleştirirseniz ayna dekorasyonu sayesinde evinizi daha ferah ve aydınlık gösterebildiğiniz gibi daha birçok avantajlardan da yararlanabilirsiniz. Örneğin mutfağınızın tezgahının yakın olan kısımlarındaki duvarı ayna ile kaplarsanız mutfağınızı daha geniş gösterebilirsiniz.

Daha havalı mekanlar elde etmek gibi bir amacınız var ise antika çerçevelere sahip aynaları duvarlarınıza monte ederek evinizi bir anda daha zengin bir havaya sokabilirsiniz. Aynı şekilde geometrik şekiller ile kesilmiş aynalarla da sade ve modern mekanlar elde edebilirsiniz.

Ayna ile Işıklandırma Nasıl Yapılır?

Antre kullanıyorsanız, küçük boyutlu aynaları duvarlara çeşitli farklılıklar şeklinde yerleştirin. Ayna dekorasyonları bu şekilde kullanıldığı zaman enteresan yansımaları sayesinde her geçtiğiniz an kendinizi daha farklı ve iyi hissettirecektir.

İlgileri üzerine toplamayı düşündüğünüz mekanlarınız için de ışıklandırmanızı ön plana çıkartmayı deneyebilirsiniz. Aynaları ışıklandırmaların yoğun olduğu yerlere yerleştirerek yansımadan yararlanarak dikkat çekmek istediğiniz noktaların daha fazla ışık almasını sağlayabilirsiniz.